Belediyemizden Yeni Bir Proje

• Yazının Tarihi: 5 Kasım 2015

20140808_153153

Belediyemiz taraf?ndan, “Karaisal?’da yenilebilir yabani nebat?n ara?t?r?lmas? ve eko turizmin geli?tirilmesi projesi” ile yeni bir uygulama ba?lat?l?yor.

Ba?kan?m?z Saadettin Aslan, yapt??? aç?klamada projenin iki ana hedefi gurubu bulundu?unu, birinci gruptakilerin Adana’da ya?ayan ev han?mlar? oldu?unu kaydederek, “Bu guruptakilere tur hizmeti verilecek, gezide ot toplayacak veya sat?n alacaklard?r. ?kinci grupta olanlar ise Karaisal?’daki proje bölgesinde ya?ayan k?rsal alandaki ev han?mlar? ve Karaisal? MYO mezunu olanlard?r. Bunlar, yenilebilir yabani otlar? toplay?p satarak aile bütçelerine katk?da bulunacaklard?r” dedi.

Karaisal?’daki kad?nlardan seçilen kursiyerlerin de ilçe tan?t?m elaman? olarak yeti?tirilece?ini ve bu projede çal??arak gelir elde edeceklerini söyleyen Ba?kan Aslan, 30 Kas?m-25 Aral?k 2015 tarihleri aras?nda  saha ara?t?rmalar?,  4 Ocak-12 ?ubat 2016 tarihleri aras?nda tan?t?m elaman? yeti?tirme kursu ve 15 ?ubat-15 Nisan 2016 tarihleri aras?nda ise Adana’dan ot toplama turlar? düzenleyeceklerini söyledi.

Kurs ba?vurular?n?n 27 Kas?m 2015 tarihine kadar devam edece?ini kaydeden Aslan, 19 Kas?m 2015 tarihinde Karaisal? Meslek Yüksek Okulu salonunda ise proje tan?t?m toplant?s? belirterek, kursiyerlerden en ba?ar?l? olan? 2016 Mart ay?nda ?zmir Çe?me’de yap?lacak Alaçat? Ot Festivali’ne götüreceklerini bildirdi.

Aslan, “Karaisal?’da yenilebilir yabani nebat?n ara?t?r?lmas? ve eko turizmin geli?tirilmesi projesinin sahibi Karaisal? Kalk?nma Yard?mla?ma ve Giri?imcili?i Destekleme Derne?i (KARG?DER)’dir. Proje ortaklar? Karaisal? Belediyesi ile Karaisal? Meslek Yüksek Okulu ve proje finansörleri de ?çi?leri Bakanl??? Dernekler Dairesi ile Karaisal? Belediyesi’dir” ?eklinde konu?tu.