Mahallelerimizde ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Projesi’ Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

• Yazının Tarihi: 30 Ocak 2020

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 6 ilde başlatılan ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’ kapsamında Kırsal Hizmetler Müdürlüğü personellerimiz mahallelerimizi ziyaret ederek hemşehrilerimize proje hakkında bilgi verdiler.

Projeye Katılım Şartları:
– Bitkisel ve hayvansal üretimler desteklenecektir. Bu alanlarda üretim yapanlara yüzde 70 destek verilecektir. Toros dağlarında hayvancılık faaliyetleri ile uğraşan göçerlere yönelik olarak verilen hibe desteği yüzde 100 olacaktır.
– Projeye başvuracak üreticiler 40 yaşın altında olmalıdır.

İlçemizi de kapsayan ve Türkiye genelinde 6 il 45 ilçe 2 bin 132 köyde uygulanacak olan projenin amacı dezavantajlı olan bölgelere hibe verilerek bu bölgelerin tarımsal anlamda kalkınmasını sağlamaktır.