Karaisalı’da Kilim Dokuma Sanatı Yeniden Canlanıyor

  • Yazının Tarihi: 16 Aralık 2019
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da, unutulmaya yüz tutmuş en eski el sanatlarından birisi olan kilim dokuma sanatı yeniden canlanıyor.

Karaisalı Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Karaisalı Belediyesi’nin destekleriyle ilçede kilim dokuma kursları başladı. Geçmişten günümüze unutulmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden canlandırılması ve geleceğe aktarılması adına açılan kursta, Karaisalılı kadınlar hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar hem de yaptıkları eserlerle maddi açıdan kazanç sağlıyorlar.

Kilim dokuma kursuna katılan kadınları makamında ağırlayan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Karaisalı’da geçmişte yaygın olan ancak zamanla unutulmaya yüz tutan kilim dokuma sanatını yeniden canlandırmak ve bu değeri gün yüzüne çıkarmak adına Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde kilim dokuma kursunu açtık. Geçmişteki değerlerimizi geleceğe aktarmak adına açılan bu kursta Karaisalılı bayanlarımızın evlerinden çıkarak sanatla bir araya gelmelerini ve maddi kazanç sağlamalarını hedefliyoruz. Ayrıca yöremizde unutulan bu kültürü yeniden canlandırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Aslan’ın açıklamalarının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sami Bulut, kurs öğretmenleri ve kursiyerler yaptıkları eserlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama