Karaisalı’ya ‘Macera Parkı’ Kuruluyor

• Yazının Tarihi: 13 Aralık 2019

Adana ve bölge illerin önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Karaisalı’ya “macera parkı” kuruluyor.

Varda Köprüsü, Yerköprü, Kapıkaya Kanyonu, Dokuzoluk gibi tarihi ve turistik alanlarıyla bölgenin en önemli turizm noktalarından birisi olan Karaisalı’ya bu defa macera tutkunları için yeni bir alan yapımına başlandı.

12 bin m²’lik alana kurulacak olan ve yapımına başlanan macera parkının içerisinde çocuk ve yetişkinlere yönelik oyun alanları, manzara seyir terasları, piknik alanları bulunuyor.

Macera parkının Çukurova Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle ‘Karaisalı’da Varda, Huzur Orada’ projesi kapsamında hayata geçirileceğini belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Macera parkımızın içerisinde çocuk oyun alanları, serbest oyun alanları, manzara seyir terası, otopark, kamelyalar, tuvalet, piknik masaları, pergola ve çeşme bulunuyor. Proje kapsamında ayrıca mini spor tesisi, süs havuzları, flora tanıtım alanları, büfelerde yapılacak” dedi.

“Bu proje bölgemizin marka değerini yükseltecek”

Parkın, bölgedeki turizm çeşitliliğini artıracağına dikkat çeken Başkan Aslan, şöyle devam etti:

“Karaisalı’nın doğasıyla bütünlük sağlayacak olan bu projenin amacı bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmaktır. Bu önemli yatırım, bölgedeki macera turizmini de canlandıracaktır. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve bölgemizin marka değerini yükseltecektir. Ayrıca doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa ve doğa sporu sevgisini aşılayacaktır. İlçemizin marka değerine önemli katkılar sağlayacak macera parkı, ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bu yazıya Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalasın..

• Mustafa
    13 Aralık 2019 12:05

Geckalmissiniz bir uygulama yinede yapanlardan allah razı olsun adamız çok iyi bir kazanım olaçak inşallah bir an önce biter inşallah hayırlı olsun adanamiza

• İbrahim
    14 Aralık 2019 16:09

Hayırlı olsun ilçemize ve ADANA mıza Teşekkür ederim başkan.