İlçemizde ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Kutlandı

  • Yazının Tarihi: 30 Ekim 2019
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.  yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

İlçe merkezinde gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya ve Belediye Başkanımız Saadettin Aslan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılını burada büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. Hepimiz artık şunun farkında olmalıyız ki; Cumhuriyet Türk milleti için çok büyük bir kazanımdır. Millet olarak bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Karaisalı, milli mücadele döneminde Adana bölgesinde Kuvayi Milleye’nin merkezi olmuştur. Müftü Mehmet Efendiler, Gamacı Fatma Analar, İbo Osman Ağalar gibi Kuvayi Milliye kahramanları sayesinde bu güzel coğrafya bizlere yurt olarak kalmaya devam etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Yaşasın büyük Türk Devleti, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

Tören günün anlam ve önemini belirten şiirler, konuşmalar ve çeşitli gösterilerle devam etti. Programın sonunda ise tören geçişi yapıldı.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama