Kırsalda Genç Girişimciliğin Geliştirilmesi Projesi

• Yazının Tarihi: 30 Eylül 2019

KIRSALDA GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ PİLOT EĞİTİMLER İÇİN DUYURU

Başvuru: https://forms.gle/U6GWk1ezsR1aYz1c6 linkinden yada Karaisalı Belediyesine elden verilerek yapılacaktır.

18-30 yaş arası,en az lise mezunu gençler arasından cinsiyet eşitliğine göre seçim yapılacaktır.

Karaisalı Belediyesinde 15 genç bu pilot eğitimlere katılacaktır.

Katılımcılara pilot eğitim dışında Kosgeb girişimcilik eğitimi ve Kosgeb onaylı sertifika da verilecektir.

Son Başvuru Tarihi : 14 Ekim 2019

Eğitim Tarihleri : 30 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihleri arası

Eğitim Yeri : Karaisalı Belediyesi Meclis Salonu

İÇERİK:

ÇEVRİMİÇİ KİTAP :

Online kitabın veya E-kitabın amacı, gençler arasında işsizlik için bir çözüm olarak girişimcilik ruhunu teşvik etmek amacıyla girişimcilikle ilgili eğitim materyalleri oluşturmaktır.

ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM MODÜLÜ

MODÜL İÇİN MÜFREDAT: Eğitim modülü gençlerin girişimcilikle ilgili temel bilgilerinin geliştirilmesini ve girişimcilik becerilerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır. Müfredat, girişimcilik kurslarının genç girişimciler arasında Kalite Standartlarına göre uygulanması için geliştirilmesi amaçlamaktadır.

ELKİTABI:

El Kitabı ,genç girişimcilerin kendi şirketlerini veya sosyal girişimlerini oluşturmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıntılı program daha sonra kurumsal web sayfalarından ve proje web sayfasından https://eye-project.eu/) duyurulacaktır.

“EYE in RURAL- Kırsal Alanda Genç Girişimciliğinin Geliştirilmesi” projesi, kırsal kesimde gençlerin girişimciliğe ilişkin becerilerini ve yeterliliklerini artırmanın yanı sıra, girişimcilik ve girişimcilik eğitimini teşvik ederek çevrimiçi eğitim modülü ve gençlere pilot eğitim sağlamayı amaçlıyor. Proje, gençlik çalışanlarına, danışmanlara ve eğiticilere gençlik çalışmalarında farklı bakış açıları sağlamak için farklı yapılandırılmış kuruluşlarla işbirliği yaparak tamamlayıcı bir etkiye sahiptir. Gençlerin sosyalleşmeleri, girişimciliklerini geliştirmeleri, kırsal alanlarda iş olanaklarını arttırmaları, özgüvenlerini geliştirmeleri ve yeni fikirler ve mesleki becerileri ortaya koymaları beklenmektedir.

PROJE’NİN TEMEL AMAÇLARI :

– Gençlere eğitim ve istihdamda daha fazla ve eşit fırsatlar sağlamak.
– Gençlerin topluma aktif katılımını desteklemek.
– Eğitim, Öğretim, İstihdam ve Girişimcilik alanlarında girişimler gerçekleştirmek.
– 18-30 yaşları arasında kırsaldaki gençlerin girişimcilikle ilgili bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmelerine yönelik eğitimler, çalışmalar yapmak; sosyal, kişisel, dilsel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak; yeteneklerine uygun mesleklere yönelik girişimlerini teşvik etmek; iş piyasasında güçlenmelerini ve istihdamlarının arttırmak.

FAALİYETLER:
* Kırsaldaki gençlerin girişimciliğine yönelik pilot eğitimler(Karaisalı Belediyesi)
* Gençlerin Girişimciliği ile ilgili çalışan personele eğitim(Valillik, ÇKA işbirliği ile)
* Kırsalda iş kurmak isteyen gençlere yönelik Eğitim ,seminer.
* Tüm ülkelerde gençlere yönelik anketler
* Gençlerin ilgi,yetenek ve mesleki becerilerinin ölçülmesi
* Kısa dönem Personel Eğitimi (Yunanistan’da Girişimcilik ,Polonya’da Mentorlük eğitimi)
* Çoğaltıcı Etkinlikler-Adana’da