Adanalılar Kar Festivali İçin Kızıldağ Yaylası’na Akın Etti

  • Yazının Tarihi: 21 Ocak 2019
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi bu yıl ikincisini düzenlediği Kar Festivali’ne binlerce Adanalı akın etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi havanın düzelmesi ve güneşin yüzünü göstermesini fırsat bilip, Karaisalı’ya bağlı Kızıldağ Yaylası’nda kar şenliği organize etti.

Müzikli etkinlikler ve ödüllü yarışmalarla eğlenceli saatlerin yaşandığı şenliğe katılan vatandaşlar için 200 belediye otobüsü İstasyon Meydanı- Kızıldağ arasında ücretsiz seferler yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlediği şenlikte, vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kardan adam yapıp, kartopu oynamanın keyfini yaşadı.

Bu yıl yoğun kar yağışının yaşandığı Kızıldağ Yaylası’nda kar kalınlığı 2 metreyi geçerken, festivale gelen vatandaşlar karda gönüllerince eğlendiler. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik sucuk ekmek ikramı yaptığı festivalde renkli görüntüler oluştu.

Yayla turizminin cazibe merkezi konumuna gelen Kızıldağ Yaylası’nda ki etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 200 otobüsle binlerce Adanalı festival alanına taşındı. Festival alanında belediye personellerinin yaktığı mangallarda, alana gelen vatandaşlara sucuk ikramında bulunuldu. Vatandaşlar sucuk ekmek alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Çocukların kartopu savaşında renkli görüntüler oluştu. Bazı aileler kendi mangallarını getirip sucuklarını pişirdiler. Kızıldağ Kar Festivali sucuk ekmek partisi, halk konseri ve çeşitli aktivitelerle gün boyu devam etti.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama