Türklüğün Başkenti Ötüken Karaisalı’da

• Yazının Tarihi: 10 Eylül 2018

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün önerisi ve Belediye Başkanımız Saadettin Aslan’ın konuyu meclis gündemine taşıması ile Karaisalı’nın Eğrice ve Kocaoluk Yaylalarının ismi birleştirilerek ‘Ötüken’ olarak değiştirildi.

“KARAİSALI’YA ÇOK YAKIŞTI”

İsim değişikliği için gerçekleştirilen, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve yayla sakinlerinin katıldığı törende konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, “Doğası, tarihi coğrafyasıyla hafızalarda yer edinen Karaisalı’nın bu güzel yaylasına Ötüken’den ötesi yakışmazdı” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün önerisi ile Ötüken ismini meclis gündemine taşıyan  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise yaptığı açıklamada, “Ötüken, Türklerin yeryüzünde ilk var olduğu ve oradan Dünya’ya dağıldığı yerin adı olarak kabul edilmektedir. Böylesine anlamlı bir ismi bize önerdiği için Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.