Kızıldağ’da Başpehlivana 1 Kiloluk Altın Kemer

• Yazının Tarihi: 3 Ağustos 2018

ADANA’da bu yıl 533’üncü kez düzenlenecek Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanan sporcu, 10 bin lira para ve 1 kilo ağırlığında 22 ayar altın kemerle ödüllendirilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, basın mensuplarıyla birlikte otobüsle tarihi Varda Köprüsü ve Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin yapılacağı Kızıldağ Yaylası’nı ziyaret etti.

Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenen basın toplantısında, Sözlü’nün belediye başkanlığı döneminde Karaisalı’ya ve Adana geneline yapılan yatırımları anlatan video gösterimi yapıldı. 3-4-5 Ağustos’ta düzenlenecek Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şöleni hakkında bilgi veren Başkan Sözlü, güreşte başpehlivanlığı kazanan sporcuya 10 bin lira para ve 1 kilo ağırlığında 22 ayar altın kemer ödülü verileceğini kaydetti. Sözlü, bu altın kemeri beline takacak güreşçinin de 3 defa üst üste şampiyon olması lazım. Katılacak güreşçiler Türkiye’nin bu konuda en önemli güreşçileri” diye konuştu.