Karaisalı’da Kuva-yi Milliye Şenliği Yapıldı

  • Yazının Tarihi: 24 Nisan 2018
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi tarafından Geleneksel Kuva-yi Milliye şenlikleri düzenlendi.

İlçe stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kuva-yi Milliye etkinlikleri, bando takımı, mehteran takımı ve folklor ekibinin çeşitli gösteriler sergilemesiyle devam etti. Kıl çadırların kurulduğu şenlik alanında, vatandaşlara sıkma ve ayran ikram edildi.

Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, açılışta yaptığı konuşmada, “Kuva-yi Milliye hareketi 100 yıl önce Karaisalı’da başlamıştır. Bu toprakların evlatları, vatan için canını seve seve vermişlerdir. Vatanımız için bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile beraber tek hedefimiz sizlerin mutlu, huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamanızı sağlamak ve gelecek nesillere memleketimizi daha güzel bir şekilde teslim etmektir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise” Kuva-yi Milliye’nin genel merkezi Adana’dır ve Adana’da Kuva-yi Milliye ruhu hala diridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözünde dediği gibi Karaisalı’nın kahraman yörükleri vatanımız işgal altındayken tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Toroslar’ın eteğinde dur demiştir. Kuva-yi Milliye yalnızca bir şenlik olarak algılanmamalıdır. Gün, bu topraklarda Kuva-yi Milliye ateşini yakan vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günüdür” dedi.

Etkinlikte daha sonra Osman Öztunç, Yıldız Çam, Alperen Kekilli ve Gül Ahmet Yiğit konser verdi.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama