İlçemizde, Kuva-yi Milliye Şenlikleri Düzenlendi

  • Yazının Tarihi: 24 Nisan 2017
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanlığımız tarafından ilçemizde Geleneksel Kuvayi Milliye Şenlikleri düzenlendi.

Kuvayi Milliye Kahramanlarından Abdullah Faik Çopuroğlu’nun kabri başında Kuran’ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan etkinlikler, ilçe stadyumunda açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kıl çadırların kurulduğu şenlik alanında, vatandaşlara yörük yemeği olan sıkma ve ayran ikram edildi. Şenliklerde, Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı, mehteren takımı ve folklor ekibi çeşitli gösteriler sergiledi.

Şenliğe katılan bütün misafirlere teşekkür eden Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, “Tüm dünyaya birlik ve beraberliğin nasıl olduğunu şu güzide kalabalıkla hep birlikte gösterdiniz. Kuvayi Milliye Hareketi 99 yıl önce Karaisalı’da başlamıştır. Bu toprakların evlatları, vatan için canını seve seve vermişlerdir. Özellikle son dönemlerde dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlara izin vermemeliyiz. Vatanımız için bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile beraber tek hedefimiz sizlerin mutlu, huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamanızı sağlamak ve gelecek nesillere memleketimizi daha güzel bir şekilde teslim etmektir. Ayrıca, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaptığı konuşmada, “Kuvayi Milliye şenliklerinin yalnızca bir şenlik olarak algılanmamalıdır. Gün, bu topraklarda Kuvayi Milliye ateşini yakan vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günüdür. Kuvayi Milliye, Karaisalı için çok büyük bir önem arz ediyor. Memleketin dört bir yanı, vatan toprağı düşmanın çizmeleri altında eziliyorken Karaisalı’nın kahraman yörükleri tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Toroslar’ın eteğinde dur demiştir” dedi.

Kuva-yi Milliye Şenlikleri sonunda ise vatandaşlar, Osman Öztunç ve Ankaralı Ayşe konserleri ile doyasıya eğlendiler.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama