AGİAD İlçemizi Gezdi

  • Yazının Tarihi: 17 Ekim 2016
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) üyeleri, ilçemizde bulunan turizm değerlerini gezdi.

Belediye Başkan Yardımcılarımız Rıfat Köroğlu ve Recep Ak tarafından ilçe merkezinde karşılanan, AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerin ailelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik ekip, önemli tarihi ve turizm değerlerimizden olan Varda(Alman) Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu’nu ziyaret ettiler.

Karaisalı’ya hayran kaldıklarını belirten AGİAD üyeleri, Varda(Alman) Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu’da bol bol fotoğraf çektiler.

Belediye Başkan Yardımcımız Recep Ak, ”Karaisalı, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçemizdir. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Biz bu geçim kaynaklarına turizmi de ekledik. Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. ‘Adana’da Varda Var’ projesi kapsamında, Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5,5 km’lik yürüyüş parkuru yapımına başlandı. Kanyon ve Varda Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, ahşap lokanta, dinlenme tesisi, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Yerköprü, Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu sayesinde Karaisalı turizm merkezi haline geldi. Karaisalı son iki yıldır turizmde atağa kalkmış durumda. Bu kalkınmada en büyük emeğe sahip olan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ve İlçe Belediye Başkanımız Saadettin Aslan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı ise, Karaisalı’da önemli turizm değerlerinin olduğunu belirterek, ‘AGİAD olarak, Karaisalı’nın tanıtımı ve gelişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bu gezimizde bize ev sahipliği yapan başta Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan olmak üzere, Başkan Yardımcıları Rıfat Köroğlu ve Recep Ak beye teşekkür ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama