Sarıkonak Mahallesinin Adı Fettahlı Oluyor

• Yazının Tarihi: 7 Temmuz 2015

Sar?konak Mahallesinin Ad? Fettahl? Oluyor

Karaisal? Belediye Meclisi Temmuz ay? birinci toplant?s?n? Belediye Ba?kan? Saadettin Aslan’?n ba?kanl???nda yapt?.

Meclis üyelerinden Hasbi Özenir yapt??? gündem d??? konu?mada, ilçede otopark sorunu bulundu?unu, mevcut otopark?n yetersiz geldi?ini belirterek, “Gerek bizler gerekse vatanda?lar park yeri olarak sorun ya?amaktad?r. Yeni bir otopark yap?lmas?n? teklif ediyorum” dedi.

Ba?kan Aslan da, otopark yeri olarak kullan?lan yerin yan?ndaki arazinin al?nmas? halinde otopark? daha da geni?leteceklerini söyledi.

AK Parti’den istifa ederek MHP’ye kat?lan Meclis Üyesi Abdulcelil Sak da konu?mas?nda, “ Daha öncede dedi?im gibi hiç bir zaman parti gözetmeksizin hizmet yapmaya geldik. Her ?ey Karaisal? için dedim. Baz? noktalarda ayk?r?l??a dü?tük. Ama önemli de?il kimseye kinim falan da yok, ayn? ?ekilde dedi?im gibi hizmetimize devam edece?iz” dedi.

Üyelerden Celalettin Sürme ise, yap?lacak olan yollar ile ilgili hizmetlerin ne a?amada oldu?unu sordu. Ba?kan Aslan,  “?haleyi alan firmalar günü geldi?inde yollar?m?z? yapacakt?r. Yap?mc?lar yollar? gününde bitmedi?i takdirde çok cezas? var” diye konu?tu.

SARIKONAK MAHALLES?’N?N ADI FETTAHLI OLUYOR

Sar?konak Mahalle Muhtar? Selami Y?lmaz’?n Sar?konak Mahalle isminin Fettahl? Mahallesi olarak de?i?tirilmesi ile ilgili dilekçeli talebi mecliste okundu. Y?lmaz dilekçesinde, “?lçemize ba?l? Belediye sorumluluk alan?nda bulunan Sar?konak Mahallesi muhtar? olarak mahalle sakinlerinden taraf?ma gelen ?ikayetler üzerine, mahalle ismimizin Fettahl? Köyü iken 1960‘l? y?llardan sonra Sar?konak Köyü olarak de?i?tirilmi?tir. Ancak Mahalle ismimiz her ne kadar Sar?konak olarak de?i?se de tapu kay?tlar? öncelikli olmak üzere ço?u resmi kurumlarda Fettahl? Köyü olarak görülmektedir. Bu nedenle kar???kl??a neden oluyor ve mahalle sakinlerimiz ma?dur duruma dü?üyor. Bu ma?duriyetlerin giderilmesi ve kar???kl?klar?n önlenmesi amac? ile Sar?konak Mahallesi isminin Fettahl? Mahallesi olarak düzeltilmesi hususunda arz ederim” dedi.

Konu, 5393 Say?l? Belediye Kanununun Mahalle ve Yönetimi Ba?l?kl? 9. Maddesine istinaden Sar?konak Mahallesi isminin Fettahl? Mahallesi olarak de?i?tirilmesi Belediye Meclisine havale edildi.

Teklif hakk?nda söz isteyen olup olmad??? sorudu. Meclis Üyesi Mustafa Ekici söz ald?. Teklifin Tar?m orman ve Mahalle komisyonu ve mü?terek komisyonda görü?ülmek üzere havale edilmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yap?lan oylamada teklifin kabulüne oy birli?i ile karar verildi.

Daha sonra di?er gündem maddelerinin görü?ülmesine geçildi. Karaisal? Belediye Meclis gündeminde bulunan üç maddeyi komisyonlara oy birli?i ile sevk etti.