İlçemizde Fidan Dikimi Yapıldı

• Yazının Tarihi: 24 Mart 2016

Karaisalı’da, 21-26 Mart tarihleri arasında Dünya Ormancılık ve Orman Haftası nedeniyle fidan dikimi gerçekleştirildi.

Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünün organize ettiği programda, BOTAŞ mevkinde bulunan orman alanına fidan dikildi.

Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde, gelecek kuşakların serinleyeceğini belirten Karaisalı Orman İşletme Müdürü Cüneyt Şener,”Orman pek çok hayvanın evi, yuvası ve barındığı yerdir. Orman, gittikçe kirlenen dünyamızın oksijen kaynağıdır. Orman piknik yaptığımız, temiz hava aldığımız, göz zevkimizi tatmin ettiğimiz yerlerdir. Dünyada yaşam başladıktan sonra canlı cansız varlıklar bir yerde yaşayarak doğal dengeyi oluşturmuşlardır. Doğal dengenin sürüp gitmesinde ormanlar önemli yer tutmaktadır. Eskiden dünyada orman önemli bir alanı kaplamaktaydı. Dünya nüfusu arttıkça cennet gibi görünen ormanlar azalmaya başladı. Özellikle sanayileşme ormanların yok olmasına neden oldu. Bu durum karşısında sorumluluk duyan insanlar önlem alma gereksinimini dile getirmeye başladılar. Sorun uluslar arası düzeye ulaştı ve Birleşmiş Milletler gündemine girdi. Tüm dünyada Orman Haftası yapılması için görüşmeler başladı. 21 Mart’ta Kuzey yarım kürede ilkbahar, güney yarım kürede sonbaharın başlangıç günü olması nedeniyle 1971 yılında Avrupa Tarım Birliği ve Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü, bugünü Dünya Ormancılık Günü olarak kabul etmişlerdir. Ülkemizde de her yıl bu günden başlamak üzere bir hafta Orman Haftası olarak kabul edilir. Günün ana amaçları, ormanların korunması, geliştirilmesi, çok yönlü yararlı ilkelerin çeşitli etkinliklerle halkımıza duyurulması ve bu konuda halkın bilinçlendirilmesini sağlamaktır” dedi.

Dünya Ormancılık ve Orman Haftası nedeniyle fidan dikimine, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari,Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Bucaköz, Emniyet Amiri Hakan Kirişçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Karacaoğlu, Karaisalı Orman İşletme Müdürü Cüneyt Şener, Karaisalı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Alvur, Belediye Başkan Yardımcımız Recep Ak, Kurum Amirleri ve öğrenciler katıldı.