‘Doğa ve Tarih’ Programı Karaisalı’da

  • Yazının Tarihi: 9 Mart 2016
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Koza TV ekranlarında yayınlanan ‘Doğa ve Tarih’ programı ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı.

Orhan Ülgenç’in hazırlayıp sunduğu, Yasir Doğru’nun kameramanlığını yaptığı Doğa ve Tarih programı ilçemizin tanıtım çekimlerinin yanı sıra Belediye Başkanımız Saadettin Aslan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu ile röportaj yaptı.

Varda(Alman) Köprüsü üzerinde program sunucusu Orhan Ülgenç’e röportaj veren Belediye Başkanımız Saadettin Aslan,”Varda Köprüsü, Türkiye’nin en önemli köprülerinden birisi. Bu köprü tarihi özelliğinin yanı sıra doğal güzelliğiyle de gelen insanları büyülüyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile  ‘Adana’da Varda Var’ projesi kapsamında Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasına toplam 5.5 km’lik yürüyüş parkuru yapacağız. Bu proje ile Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü yapılacaktır. Bu projede bize en büyük desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu ise,”Adana’da Varda Var projesi, Karaisalı’nın tanınması ve gelişmesi için çok güzel bir projedir. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü bu projenin hayata geçirilmesinde hizmet ortaklarıdır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin yapılacağı Varda Köprüsü’nde ulaşım, yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarını başlattık. Bununla beraber söz konusu projeye ait Adana Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görevi sonuna kadar yapacaktır. Varda Köprüsü tescillenmiş tarihi bir köprüdür. Tarihimize sahip çıkmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu proje Karaisalı ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Saadettin Aslan’ın röportajı ve Karaisalı’nın tanıtım görüntüleri önümüzdeki günlerde Koza TV ekranlarında yayınlanacak.

foto (1) foto (2) foto (3) foto (4) foto (5) foto (6)

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama