Vatandaşlarımız Önemle Dikkatine

  • Yazının Tarihi: 16 Ağustos 2022
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

İlçemizde sulu tarım yapılan; özellikle Topaktaş , Sadıkali, Kırıklı , Yazıbaşı ve diğer mahallelerimizdeki araziler paylı mülkiyetle satılarak hobi bahçeleri oluşturulmaktadır.Verimli tarım arazilerinde hobi bahçesi adı altında yapılaşma oluşturularak verimli tarım arazileri yok edilmektedir.
5403 sayılı kanunun 21’inci maddesinin (a) bendinde ; ‘’ …Arazi kullanımı için izinsiz işe başlanılması ya da alınan izne uygun kullanılmaması halinde; valilik işi tamamen durdur , yapılan iş tamamlanmış ise kullanımına izin verilmez. Arazi sahibine veya araziyi bozana bin türk Lirasından az olmamak kaydıyla idari para cezası verilir.
Ayrıca 3194 sayılı İmar Kanununun 32 ve 42. Maddeleri uyarınca idari para cezası ve yapı hakkında yıkım kararı verilerek Cumhuriyet Savcılığına imar kirliliğine sebep olmaktan suç duyurusunda bulunulmaktadır.
Bu nedenle her türlü sulu tarım yapılan arazilerdeki paylı mülkiyet satın alan vatandaşlarımız mağdur olacaklardır.Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için paylı mülkiyet satışlarına itibar etmemesi önemle duyurulur.

KARAİSALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama