Karaisalı’da 29 Ekim Coşkusu

• Yazının Tarihi: 30 Ekim 2015

Karaisal? Belediyesinin organize etti?i 29 Ekim Cumhuriyet Bayram? program? muhte?em bir co?kuyla kutland?.

?lçemiz Cumhuriyet meydan?nda Cumhuriyetimizin 92. Y?ldönümü münasebetiyle gerçekle?tirilen Ahmet ?AFAK, Ertu?rul Â??k ?mami ve Hidayet ÖZKAN konseri halk?m?z?n büyük kat?l?m?yla Cumhuriyetimize yak???r bir ?ekilde kutland?.

29 Ekim Cumhuriyet Bayram? program? Sayg? duru?u, ?stiklal mar??n?n okunmas? ve Ertu?rul A??k ?mami taraf?ndan Aziz ?ehitlerimizin ruhuna okunan Kur’an-? Kerim etkinli?i ile ba?lad?. Belediye Ba?kan?m?z Saadettin ASLAN ‘?n yapt??? aç?l?? konu?mas?nda, ” Kurtulu? sava??ndan sonra Karaisal?’da Kuvay? milliye ?enliklerinin kutland???n?, bu ?enliklerin Karaisal? için de?il, Çukurova’n?n kurtulu? me?alesinin Karaisal?’dan yak?l?p, mücadelesini buradan ba?latarak Adana ve çevresinin kurtulu?un sa?lanmas? nedeniyle oldu?unu söyledi”. Aslan, bu hassasiyetle 29 Ekim Cumhuriyet Bayram? Münasebetiyle böyle bir etkinli?i düzenlemekten mutlu olduklar?n? ifade etti.
Aslan, Karaisal?’n?n 1835 y?l?nda kurulan çok büyük bir ilçe oldu?unu, Pozant?’n?n ve Alada?’?n ayr?larak yeni ilçe olduklar?n?, Tarsus, Sar?çam, ?mamo?lu ve Çukurova’ya da köy ve mahalle verdiklerinin alt?n? çizerek, Karaisal?’n?n yine de co?rafi alan olarak Adana’n?n en büyük ilçelerinden biri oldu?unu söyleyerek , “?uan 22 bin nüfusumu vard?r. ?lçemiz sürekli göç vermektedir. Karaisal?’n?n yüzde 65’i ya?l? nüfustur. Yüzde 35’i ise genç nüfustur bununla birlikte Hüseyin SÖZLÜ Ba?kan?m?z ve biz göreve gelirken ‘Bir ?ey de?i?ecek, her ?ey de?i?ecek’ dedik. ?lçemizin, Adana’m?z?n makûs talihini de?i?tirmeye ba?lad?k” dedi.
Aslan’?n konu?mas?ndan sonra Mart 2014’ten sonra Karaisal? ve Adana’da ilçe belediyesi ve Büyük?ehir Belediyesi taraf?ndan gerçekle?tirilen hizmetlerinin Sinevizyon gösterisi yap?ld?.

Adana Büyük?ehir Belediye Ba?kan? Hüseyin SÖZLÜ konu?mas?nda, “Mübarek Cumhuriyetimizin 92 y?ldönümü kutlu olsun “ diyerek ba?lad??? konu?mas?na ?öyle devam etti:
“Neden mübarek dedim? Çünkü bizim Cumhuriyetimiz, devletlerin sonunda olan Cumhuriyetten farkl?d?r, s?radan bir kelime de?ildir. Yani Türkiye Cumhuriyet’i, Suriye Cumhuriyeti, Irak Cumhuriyeti, ?ran Cumhuriyet, M?s?r Cumhuriyeti, Alman Cumhuriyeti’nden farkl? anlam ifade ediyor. Çünkü bizim cumhuriyetimizin bedeli çok a??r ödendi. Bizim cumhuriyetimiz y?k?lm??, parçalanm??, cihan devleti Osmanl?’n?n enkaz?ndan, y?k?ld?, yand?, bitti, öldü, yok oldu denilen Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderli?inde onun silah arkada?lar?yla, yani ecdad?m?z ve dedelerimizle birlikte vermi? oldu?u ?anl? bir mücadelenin destans? ad?d?r.”
Sözlü, “Biz hizmetimize devam edece?iz, biz Cumhuriyetimizi yüceltece?iz. Cumhuriyet mübarek bir kavramd?r, içi doldurulmu?, a??r bedeller ödenmi? bir kavramd?r. Bugün Türkiye hem inanç aç?s?ndan hem de müspet ilimler aç?s?ndan fersah fersah ilerdedir ve biz bunu Cumhuriyete borçluyuz” dedi.
Konu?malardan sonra Ba?kan?m?z Saadettin Aslan, Hüseyin Sözlü ’ye Alman (Varda) Köprüsü’nün tablosunu hediye etti. Daha sonra sahneye s?ras?yla Hidayet Özkan, Ertu?rul A??k ?mami ve Ahmet ?afak ç?kt?. Adana Büyük?ehir Belediye Ba?kan? Hüseyin Sözlü de, Ahmet ?afak’a Alman (Varda) Köprüsü’nün tablosunu hediye etti.

Halk?m?z?n yo?un kat?l?m?yla Cumhuriyetimizin 92. Y?l dönümünü kutlad???m?z etkinlikte genç ya?l? herkes dik durarak Cumhuriyetin y?k?lmaz temeller üzerine kuruldu?u bir kez daha göstermi?tir. Konser sonras? Karaisal? Ülkü Oca?? gençleri, me?alelerle Cumhuriyet Yürüyü?ü gerçekle?tirdi.

Konsere MHP Karaisal? ?lçe Ba?kan? A. Sezai Y?lmaz, MHP Milletvekili adaylar?, Adana Büyük?ehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Ba?kan? Durmu? Ökten, Pozant? Belediye Ba?kan? Mustafa Çay, Ülkü Ocaklar? Adana ?l Ba?kan? Yunus Uzunlular, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kad?n Kollar?, Yüre?ir Ülkü Oca?? Ba?kan?, ?mamo?lu Ülkü Oca?? Ba?kan?, Çukurova Ülkü Oca?? Ba?kan? ve Çok say?da vatanda??n kat?l?m? ile kutland?.

29 Ekim Cumhuriyet Bayram? etkinli?inin  olu?mas?nda deste?ini esirgemeyen Karaisal? Ülkü Oca?? Ba?kan? Kenan KÜÇÜK’e ve Karaisal? Ülkü Oca?? gençlerine te?ekkür ederiz.