Şampiyon Olan Güreşçilerin Listesi

• Yazının Tarihi: 6 Ağustos 2018

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin işbirliğinde 1760 rakımlı Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştirilen 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde 950 sporcu er meydanında kıyasıya mücadele verdi. 74 pehlivanın kol bağladığı başpehlivanlık güreşlerinde İbrahim Bölükbaşı ve Rıza Yıldırım finalde karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede İbrahim Bölükbaşı, rakibine puanla üstünlük sağlayıp, başpehlivanlığı kazandı. Baş güreşlerinde üçüncülükleri Ali İhsan Ariç (Adana Büyükşehir Belediyesi) ve Fatih Kambur (Ankara ASKİ) paylaştı.

İŞTE ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER

Toplam 71 bin lira para ödülünün dağıtıldığı 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri büyükler kategorisinde 50-55 kg’da Ahmet Peker, 60 kg’da Şaban Kızıltaş, 65 kg’da Recep Aktaş, 70 kg’da Mustafa Kuyucu, 75 kg’da Buluthan Öksüz, 80 kg’da Mustafa Gürbüz, 85 kg’da Ayhan Sucu, 90 kg’da Samet Özaslan birincilikleri kazandı.

PARLAYAN YILDIZLAR

Yıldızlar kategorisinde ise 35-40 kg’da Ali Oktar, 45 kg’da Mücahit Yılmaz, 50 kg’da Halil Gökdeniz, 55 kg’da Alperen Dal, 60 kg’da İsmet Çiftçi, 65 kg’da Salih Yılmaz, 70 kg’da Hasan Doğan, 75 kg’da Esat Ardıç, 85 kg’da Serhat Bilicitürk, 85-100 kg’da Yusuf Durhan birinci oldu.

MİNİK PEHLİVANLAR

Minikler kategorisinde de şu sporcular birincilikleri kazandı; 25-30 kg’da Efe Ramazan Karataş, 35 kg’da Ali Ütük, 40 kg’da Mücahit Atabey, 45 kg’da Talat Özbek, 50 kg’da Umut Erdoğan, 55 kg’da Furkan Yeniköy, 60 kg’da Mehmet Eskihisarlı, 65 kg’da Doğan Uzun, 70 kg’da Abdulsamet Üngör, 70-85 kg’da Mehmet Can Üngör.