Karaisalı ile Jabrayil Belediyeleri ‘Kardeş’ Oldu

• Yazının Tarihi: 8 Kasım 2017

Karaisalı ile Jabrayil ilçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev imza töreninde bir konuşma yaparak, 2016 yılının Nisan savaşlarında  Azerbaycan Ordusunun zaferinden, Cocuk Mercanlı kentinin yeniden kurulmasından, göçmenlerin 24 yıl sonra kendi yurtlarına dönüşünden bahsetti.

Cebrail ?lçe ?cra Kurulu Ba?kan? Kamal Hasanov, Azerbaycan-Türkiye dostlu?u ve karde?li?ini iki devlet bir millet oldu?unu vurgulayarak, “Azerbaycan ile Türkiye aras?nda dostluk ve karde?li?in, stratejik ortakl?k ve müttefikli?in derin tarihi kökleri var. Halklar?m?z ortak milli manevi de?erleri ile birbirine s?k?ca ba?l?. Karaisal? Belediyesi ile Jabrayil ?lçe Yürütme Makam? aras?ndaki niyetlerin protokolünün imzalanmas? bu ili?kileri güçlendirecek. Hay?rl? olsun” dedi.

Karaisal? Belediye Ba?kan Yard?mc?m?z Recep Ak ise gazetecilere verdi?i röportajda “Biz iki devlet, bir milletiz. Bugün Karaisal? Belediyesi ve Jabrayil ilçesi karde? ?ehir protokolü imzalad?. Kar??l?kl? ziyaretlerle kültürel ve sosyal ili?kileri daha da geli?tirmek ve karde?li?i güçlendirmek istiyoruz “diye konu?tu.