Kızıldağ’da Kar Festivali Düzenlendi

  • Yazının Tarihi: 31 Ocak 2017
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemiz tarafından Kızıldağ Yaylası’nda kar festivali ve sucuk ekmek partisi düzenlendi.

Bu yıl yoğun kar yağışının yaşandığı Kızıldağ Yaylası’nda kar kalınlığı 3 metreyi geçerken, festivale gelenler gönüllerince eğlendiler. Vatandaşlara yönelik sucuk ekmek ikramı yapılan festivalde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ses sanatçıları ile doyasıya eğlenen vatandaşlar, kar üzerinde kayma ve kardan adam gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi.

Festivale katılarak vatandaşların sevincine ortak olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada, “Adana denildiği zaman önce Çukurova’nın bereketli topraklı akla geliyor ama Adana’nın bir büyük parçası da Toroslardır. Hemşerilerimizin kara olan özlemini gidermek amacıyla bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sene kar görmeye gelemeyen öğrencilerimize yönelik okullara kar gönderme projemiz oldu. Karaisalı’dan 20 dakikalık mesafede olan Kızıldağ Yaylası yolları 7/24 açıktır. Bu kadar kısa mesafede yaylaya ulaşmanın asıl sebebi ise yaylamıza yaptığımız yeni yoldur. Bu yol sayesinde Karaisalı’nın turistik değerleri her geçen gün artmaktadır. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz her yıl devam edecektir” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan ise, “Öncelikle böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmekte başrol oynayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum. Kızıldağ Yaylamız son yıllarda ilçemizin turizmine önemli bir katkı sağlamaya başladı. Özellikle yaylamıza yaptığımız otoban kalitesindeki yolun yapılmasının ardından yaylamızın potansiyeli arttı. Gerçekleştirdiğimiz bu festival ile yaylamıza kar görmeye gelen vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, aralıklarla devam edecektir” dedi.

Kızıldağ kar festivali, sucuk ekmek partisi, çeşitli aktiviteler ve palyaço gösterileri ile sona erdi.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama