Ekoturizm Projesi Kapsamında Turlarımız Sona Erdi

  • Yazının Tarihi: 16 Mayıs 2016
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

Belediyemizin vermiş olduğu destekle, Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği’nin (KARGİDER) proje sahibi olduğu, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi ve Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu’nun proje ortaklığı yaptığı Karaisalı’da Yenilebilir Yabani Nebatın araştırılması, doğal ve organik beslenmeyi amaç edinen ekoturizmin geliştirilmesi projesi kapsamında Karaisalı’nın çeşitli mahallelerine düzenlenen turlar sona erdi.

Düzenlenen turlar sonunda, ilçemize gelen yaklaşık 720 turizm severe eşlik eden 16 tur rehberine belediyemizin toplantı salonunda düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Törende konuşan Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, “Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje ile ilçemiz daha da kalkınacaktır. Karaisalı turizm açısında Adana’nın parlayan yıldızı olacaktır” dedi.

Karaisalı’nın gelişmesi adına her zaman hazır olduklarını belirten Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Ramazan Bilgin, ”Karaisalı Meslek Yüksekokulu olarak bu projede yer almaktan mutluluk duyduk. Bundan sonra da yöremizin kalkınması için her türlü desteğe hazırız” dedi.

Proje Sorumlusu Yılmaz Aydoğan, “Bu proje ile ilçemiz iki önemli kazanç elde etti. Birincisi proje kapsamında gezdiğimiz köylerde ki insanlar turizm yolu ile maddi kazanç elde edebileceklerini öğrendiler. İkincisi ise Karaisalı’ya gelen turizmciler için bir tur rotası belirlenmiş oldu. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sertifika törenine Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Rıfat Köroğlu ve Recep Ak, Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Ramazan Bilgin, Başkanımızın Özel Danışmanı Yılmaz Aydoğan ve Belediye Birim Müdürlerimiz katıldı.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama