İlçemizde Turizm Haftası Kutlandı

  • Yazının Tarihi: 18 Nisan 2016
  • Bu Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş:
  • Googleda Paylaş
  • Twitterda Paylaş
  • Facebookta Paylaş

40. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ilçemiz Varda(Alman) Köprüsü üzerinde etkinlik düzenlendi.

Adana Tren Garı’ndan özel tren ile Adana’dan hareket eden protokol mensupları ve davetliler etkinliklerin yapılacağı ilçemizdeki Varda Köprüsü’ne geldiler. Burada mehter gösterisi, halk oyunları gösterisi sunuldu, halk ozanları türkü söyledi.

Etkinlikte konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, “Adana her yönüyle güzellikleri, coğrafi konumu, insan zenginliği ve doğal güzellikleri itibariyle ülkemizin en seçkin şehirlerinden birisi. Turizm açısından da birçok değerimiz var. Her yıl ilimizdeki bu değerlerin birisini daha fazla öne çıkartmaya gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede turizm haftası kutlamasını ilçemiz Karaisalı’dan başlatmak istedik. Tabi Karaisalı’nın da çeşitli zenginlikleri var ama Varda Köprüsü bu zenginlikler içerisinde çok ayrı bir yere sahip. Valiliğimizin öncülüğünde ilgili tüm kurumlar bu bölgenin turizm açısından olumlu bir noktaya gelmesine katkı sağladılar. Önemli bir mesafe kaydedilmiş durumda. İnşallah aynı şekilde tanıtım faaliyetleri ve yapılacak uygulamalarla burası herkesin dikkatini çeken bir turizm varlığı haline gelecek” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, “Turizm Haftası nedeniyle Karaisalı’da “Varda
Var” projesi etkinliği çerçevesinde bir arada bulunduk. Adanamızın gelişmesine ve kalkınmasında turizmin payını artırmak, Adana’nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak var olan değerlerini tanıtmak noktasında Adanamızın işbirliği gayreti ve heyecanın göstergesidir. Bu heyecanı paylaşan katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan konuşmasında,”Her yıl düzenlenen Turizm Haftasının bu yıl tanıtım ve kutlama yerinin ilçemiz Varda Köprüsü üzerinde olması bizleri memnun etmiştir. Burada düzenlenen etkinliğin amacı, tüm dünyaya Türkiye’de bulunan gizli kalmış değerlerimizin tanıtılması. Bu etkinliği düzenleyen Adana Valisi Mustafa Büyük ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Varda Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinliğin ardından ilçemize gelen misafirlere, Karapınar Parkında Belediyemiz tarafından yemek ikramında bulunuldu.

Tarihi Varda Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinliğe, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü ve Seyfettin Yılmaz, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Turizm İl Müdürü Sabri Tari, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcımız Recep Ak ve Rıfat Köroğlu, Belediye Personel Amirimiz Kenan Küçük, Resmi Kurum Şube Başkanları, Ulusal ve Yerel Gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelime:

Bir Yorum Yazın

EYE IN RURAL PROJESİ

Elektronik Belge Doğrulama