Karaisalı’da 3 Aralık Engelliler Günü Kutlaması

• Yazının Tarihi: 3 Aralık 2015

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Karaisalı’da kutlandı. Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, engelliler ile birlikte Kırıkhan halk oyunu oynadı.
Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Özel Karaca Özel Eğitim Merkezi’nin kurucusu Gülsün Tekalp, okulun fiziki şartlarının iyileştirmesinde büyük katkılar sağlayan ve okulun bahçesini kilit parke taşlarıyla döşeten ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Başkanımız Saadettin Aslan ile Belediye personeline teşekkür etti.
Belediye Başşkanımız Saadettin Aslan da konu?mas?nda, özel çocuklar?n e?itilmesinin çok daha zor oldu?unu belirterek, “Sizler normal bir insan?n gösterdi?i çabalar?n 2 kat?n? gösteriyorsunuz.Çocuklar?m?z?n fark?ndal?klar?n? göstererek onlar? gelecek günlere ta??yorsunuz. Bu hizmetin hem bu Dünyada hem öteki alemde Cenab-? Allah indinde çok büyük sevab? var” dedi.
Ba?kan?n konu?mas?ndan sonra okul kurcusu Gülsüm Tekalp ba?kana bir buket çiçek verdi.
Karaisal? Murtçular Derne?i Ba?kan? Ziya Toprak da okulun fayans i?lerinin yap?lmas? için bin lira ba???ta bulundu.
Daha sonra ö?renciler taraf?ndan s?rayla Nemrut K?z? Ekibi,Nasrettin Hoca,Kelo?lan, palyaçolar, Hababam S?n?f?,Türkiyem oyunu oynad?lar. Sahnede K?r?khan oyununa Belediye Ba?kanm?z Saadettin Aslan da e?lik etti.
Program?n sonunda Ba?kan Aslan, Dünya ?ampiyonu Nevriye Güngör’e ödülün yan? s?ra bir tablet bilgisayar hediye ederken, Türkiye ?ampiyonlar?na birer tablet bilgisayar verdi. Etkinli?e kat?lan protokol üyeleri tüm engelli ö?rencilere ve ailelerine birer karanfil da??tt?.
Program hat?ra foto?raf?n?n çekilmesi ile sona erdi.
Etkinli?e Karaisal? Belediye Ba?kan Yard?mc?lar? Recep Ak ve Rifat Köro?lu, Belediye Meclis Üyesi Durdane Çopuro?lu, Emniyet Amiri Hakan Kiri?çi, ?lçe Müftüsü Kamil Oktay, ?lçe Seçim Müdürü Gürbüz Türk ile çok say?da özel ö?renci ve veliler kat?ld?.