Ezgi Sertel ile Karaisalımızı Tanıtıyoruz

• Yazının Tarihi: 13 Ekim 2015
Ezgi Sertel ile Karaisal?m?z? Tan?t?yoruz

Ezgi Sertel ile Karaisalımızı Tanıtıyoruz

Star TV ekranlarında Ezgi SERTEL’in sunduğu “Ezgi Sertel ile Lezzetin Haritası” programının bu haftaki durağı ilçemiz Karaisalı. Belediye Başkanımız Saadettin ASLAN eşi Nursel ASLAN, Belediye Başkan Yardımcısı Recep AK, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Şube Müdürü Yusuf DELİKOCA’nın katılımıyla tarihi Varda (Alman) Köprüsü üzerinde geleneksel kıl çadırında ilçemizin yöresel yemeklerini ve ilçemizde yetişen sebze ve meyvelerinin tanıtımını gerçekleştirdik. Patates sıkmasını ve peynir sıkmasını çok seven Ezgi Hanım yöresel yemeklerimiz “Güveç, Analı Kızlı, Yüzsük Çorbası, İçli Köfte, Topalak ve Yaprak Sarmasının hazırlanıp pişirilmesine kadar tüm detaylar çekilirken, ayrıca yufka ekmek, incir reçeli ,üzüm ve harnup pekmezi çekimi ile bu yemeklerde emeği geçenlerle de röportaj gerçekleştirildi.
Karaisalı Belediyesinin organize ettiği, MHP Karaisalı Kadın Kolları Başkanı Hatice EFE ve üyelerinin destek verdiği çalışmada ilçemizin tanıtımı konusunda büyük bir başarı sağlanmış bulunmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.