Ekoturizm Projesi Kapsamında Karaisalı Turları Düzenlenecek

• Yazının Tarihi: 31 Mart 2016

Karaisalı Belediyesi’nin vermiş olduğu destekle, Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği’nin (KARGİDER) proje sahibi olduğu, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi ve Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu’nun proje ortaklığı yaptığı Karaisalı’da Yenilebilir Yabani Nebatın araştırılması ve doğal ve organik beslenmeyi amaç edinen ekoturizmin geliştirilmesi projesi kapsamında 15 Nisan- 15 Mayıs tarihleri arasında ilçemizin çeşitli mahallelerine turlar düzenlenerek yenilebilir otları toplama ve yöresel ürünlerin tanıtımı yapılacak.

15 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında ilçemizin Altınova, Bucak, Demirçit, Durak, Kıralan, Kocaveliler, Murtçukuru mahallelerine turlar düzenlenecektir. Turlarla gelen misafirlere, 16 sertifikalı Karaisalı Tanıtım Elemanı eşlik edecektir.

İlçemizin tanıtımı ve kalkınması için bu tarz projelere devam edeceklerini belirten Belediye Başkanımız Saadettin Aslan, ”Çukurova’nın Kuzeyinde yer alan Karaisalı, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçemizdir. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Ancak bölgemizde gelir kaynaklarının çoğaltılması, ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Biz bu büyüme yolunu turizmde gördük. İlçemize turizm kültürünü monte etmeye çalışıyoruz. Bu proje ile insanların ilgisini çekerek bir turizm potansiyeli oluşturabiliriz. Düzenleyeceğimiz turlar ile ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Turlarımız bir ay sürecek ve sadece bayanlara yöneliktir. Tur kapsamında gelecek misafirlerimize yönelik Varda(Alman) Köprüsü, Kapıkaya Kanyonu ve Yerköprü gezilerimiz olacaktır” dedi.

15 Nisan – 15 Mayıs Arası Karaisalı Turları Katılım Esasları

• Program bayanlara yöneliktir. Bayanlar önceden kaydını yaptırmak kaydıyla yanlarında 12 yaşını doldurmuş 18 yaşından küçük erkek çocuklarını da getirebilirler.
• Katılmak isteyenler aralarında bir kişiyi grup lideri olarak belirler. Dernek yönetimi ile grup lideri muhatap olur.
• Her katılımcı, örneği www.kar-gider.org web sitesinden indirilecek katılım dilekçesi doldurur.
• Grup lideri katılım dilekçelerini toplayarak, grup listesini oluşturur ve nebat@kar-gider.org e-posta adresine gönderir.
• Tur araçlarımız 15 kişi olacak şekilde ayarlanacaktır.
• Proje yönetimi talebi değerlendirerek grup liderine döner.
• Tur tarihi ve toplanma yeri birlikte belirlenir.
• Dernek nakliye aracı ve kumanya temin eder.
• Katılımcılar, doğadan yenilebilir ot toplamak isterlerse yanlarında yeterince poşet ve çakı bulundurmalıdırlar.
• Katılımcıların rahat hareket edebilecekleri kıyafet ve arazi şartlarına uygun ayakkabı giymeleri önerilir.

AFİŞ